Публикация

БУЛМЕДИКА / БУЛДЕНТАЛ - най-новото в медицинската практика

От 17 до 20 май 2011 г. в Интер Експо Център-София, ще се проведе 45-то издание на най-авторитетната в Югоизточна Европа международна специализирана изложба БУЛМЕДИКА / БУЛДЕНТАЛ.


Освен традиционни участници от България, Австрия, Италия, Китай, Южна Корея и др. има и нови компании от Германия, Полша, Италия, Русия, Южна Корея, Китай, Гърция, Латвия и други държави.

Национално представени фирми от Южна Корея ще демонстрират своите продукти на обособени зони в медицинския, респ. в денталния сектор на изложбата.

Специалистите от болници, диагностично-консултативни центрове, медицински и дентални клиники все повече разчитат на експонираните модерни решения за диагностика и лечение.
На БУЛМЕДИКА са представени нови генерации детектори, рентгенографски апарати и системи (цифрови, конвенционални, в преносим вариант). Иновативни ултразвукови и видео - ендоскопски системи, ехографи и друга прецизна техника позволяват визуализация при различни клинични приложения и чертаят бъдещето на образната диагностика.

Сред тях са цифровите мобилни рентгенографски апарати MobileDaRtEvolution и MobileDaRtEvolution Wireless с много приложения, диагностичните медицински монитори TOTOKU, единствената 3-в-1 цифрова скопично-графична рентгенова система с преносим плоскопанелен детектор D2RS, съвременни модели колпоскопи, УНГ микроскоп с LED осветление, 4D ултразвуковата система DC –T6 с иновативни клинични приложения в четириизмерната визуализация, последното поколение ултразвукова система DP-50 с отлично качество на образа и много други.

Ултразвуковата система SonixTOUCH с ергономичен дизайн и 10.4“ цветен програмируем Touch screen, уникалният персонален, преносим електромагнитен уред e-cell™ за физиотерапевтична рехабилитация след остра или хронична травма, ново поколение високотехнологични апарати от серията K-Laser с лазерни излъчватели за физиотерапията, спортната медицина, хирургията, козметиката дават отлични резултати и пестят средства, усилия и време на медицинските специалисти.

Ново стъпало в техниката за спешна медицина е монитор-дефибрилаторът ARGUS PRO LifeCare2, обединяващ в един корпус няколко апарата – дефибрилатор, пейсмейкър, пациентен монитор и 12-канален ЕКГ апарат.

Оптимална среда за новородените предлага мултифункционалният интензивен неонатален инкубатор Baby Comfort SI – 610. Той позволява микропроцесорен контрол, мониторинг на жизнените функции с визуализация и записи, надеждна алармена система,  отлична термоизолация,  лесна употреба и стерилизация.

Изключително добри възможности за лекари и пациенти дава апаратът БЕРТ – А1 – една съвременна алтернатива на химическото лечение на вируси, бактерии и паразити, причиняващи най-разпространените грип, пневмония, ангина, колит и т.н. Медицинските специалисти могат да се запознаят с нов за България диагностичен метод за установяване на хеликобактер пилори инфекция чрез дихателна проба с близо 100% надеждност.
 
Фино рязане и бързо следоперативно възстановяване на тъканите се постига с радиочестотния електронож от най-ново поколение KENTAMED RF-B с клинични приложения в пластичната хирургия, дерматологията, УНГ и други области.

Редица нововъведения са добри помощници на анализаторите в медицинската практика.
Destiny Max™ е автоматичен хемостазен анализатор е единственият уред, предлагащ избор на оптично или микромеханично проследяване на съсирването при работа с епруветки тип затворена система.

Представени са също разработени у нас високотехнологични продукти, които са нови и за практиката в Източна Европа - оцветявания за микроскопски изследвания в патоанатомията, микробиологията, клиничната лаборатория.

Нововъведения има в ортопедията и за хората с увреждания - новата изкуствена ръка Bebionic с пет активни пръста и страничен ключов захват на палеца, което се прави за първи път с изкуствена ръка и хидравлично коляно с електронен контрол за редуване на стъпките при слизане по стълба или наклон, наподобяващо нормална походка и др.

БУЛДЕНТАЛ с направленията зъболечение и зъботехника предлага най-новото оборудване, апаратура и инструменти за дентални, лекарски, козметични кабинети и за зъботехнически лаборатории, стоматологични и зъботехнически материали и консумативи, обзавеждане за рентгенови и зъболекарски кабинети, продукти за оралната хигиена и др.

Сред експонатите са  Orthopantomograph OP300 – PAN/CEPH 3D – златният стандарт в денталната образна диагностика, най-новото поколение италиански панорамен 3D рентген, новите LED+ инструменти, които осигуряват светлина като дневната и възпроизвеждат ясни контрастни цветове, включително за първи път червените тонове в устата.

Новост за клиничната практика са напълно автоматичният стерилизатор Lisa и най-новото попълнение в гамата от автоклави за малки зареждания Lina.

Денталните лекари могат да видят най-новото в областта на бързо развиващата се имплантология със серия предложения за успешно лечение и естетически процедури.
Сред тях са: водещ имплантат на MIS от серията Seven и BioCom с иновативно разработена повърхност и структура, свързващ костно замесващ материал Bond Bone, който е важно постижения в съвременното дентално костно заместване (само 3 месеца след апликирането му той се замества напълно от новообразуваната кост), синтетичен костен графт 4 BONE и резорбируеми колагенови мембрани 4 BONE – RCM за костна и тъканна регенерация, нов ангулиран Multi Unit абатмънт с отлични естетични резултати, виртуално имплантно 3D планиране, което осигурява лесна, прецизна и сигурна имплантология и е истинско предизвикателство за клиницисти и пациенти и др. Има примери за навлизане на CAD/CAM  технологиите при изработването на фасети с изключителна тънкост, здравина и максимална естетичност и др.

Специалистите ще научат как се изготвя цял зъб върху импланта от най-естетичния материал – стъклокерамика, в един цикъл на пресоване (отпадат времето и средствата за комбиниране на разнородни и понякога неестетични материали).

По време на БУЛДЕНТАЛ на живо ще се извършат операции за поставяне на импланти. Специалисти ще консултират лекарите по дентална медицина по професионални казуси в областта на имплантологията и оралната хирургия.

Представени са и сравнително нови за българския пазар висококачествени продукти - за направлявана костна и тъканна регенерация в имплантологията, оралната и лицево-челюстната хирургия, пародонтологията и ендодонтологията, иновативна гама от колагенови продукти MatriBone и CovaMax, предназначени специално за дентални хирурзи и имплантолози.

Техническите нововъведения все повече са насочени към щадене на околната среда и консумация на по-малко енергия, което се постига и с керамичните пещи Програмат по технологията “Power save” от  ”Генерация 2” (икономиите на енергия стигат до 40%).
 За първи път в България  може да се види лепенка и превръзка за бързо спиране при кървене (военна разработка на USA армия), която се резорбира само за 48 часа.

По традиция БУЛМЕДИКА / БУЛДЕНТАЛ има богата съпътстваща програма.
По време на изложбата ще се проведат редица делови инициативи - конференция "Пациентите и лекарите за донорство и трансплантации" (17-19 май), дискусионен форум

„Достъпът до здравеопазване – истини и прогнози“ (17 май), теоретико-практическа конференция „Естетика и импланти"(17-20 май), демонстрации, презентации, семинари.
Национална пациентска организация и Агенция Булгарреклама организират по време на изложението (зала 2) ежедневни безплатни прегледи за социално значими заболявания – измерване на дишането, скрининг на щитовидна жлеза и за хепатит В и С, консултации за алергии и остеопороза.

Националното сдружение за борба с хепатита “Хепасист” ще популяризира кампанията за насърчаване на употребата на стоматологични инструменти за еднократна употреба в зъболекарските кабинети като начин за превенция срещу вируса на хепатит (зала 4).
Изложбата е отворена за посетители от 17 до 19 май от 10.00 до 18.00 часа, на 20 май до 16.00 часа.

За повече информация: www.bulmedica.bg

Коментари