Публикация

Изследвайте се безплатно за СПИН

Безплатни тестове за ХИВ/СПИН ще могат да си направят варненци в рамките на кампанията „Заедно – ние сме решението“, която започва от утре и ще продължи до 17 май.


Поводът е Международният ден за съпричастност със засегнатите от болестта и техните близки, който се отбелязва всяка година през третата неделя на месец май. На 15-и в кампанията ще се включат младежите от БМЧК, общинският пиар екип, доброволци и граждани, които с минута мълчание и с възпоменание на жертвите на СПИН на площад „Севастопол“, ще изразят своята съпричастност със засегнатите от заболяването.

В централната част на града, във всички университети, на територията на големите болници, както и в големите дискотеки доброволци ще раздават информационни материали.

Желаещите да се изследват могат да си направят бърз тест в мобилните кабинети на 10 май, от 10 до 13 ч. в Медицинския университет-Варна.

На следващия ден медицинският екип ще е на разположение във Втори корпус на Икономическия университет от 10 до 13 ч. В неделя – на 15 май, тестове ще могат да се правят от 16 до 19 ч. на пл. „Севастопол”.

На следващия ден мобилен кабинет ще е на разположение на студентите от Варненския свободен университет от 10 до 13 ч. На 17 май в същите часове лекарите ще изследват в Техническия университет.

Коментари