Публикация

Колко жертви може да понесе красотата?

Детските конкурси за красота са особено популярни в САЩ. Ако не сте запознати отблизо с темата, вероятно смятате, че едни момиченца се разхождат по сцена, украсена с цветя и панделки, получават корони с изкуствени диаманти и се снимат за спомен с голям плюшен мечок.


Истината за съжаление е съвсем друга. На тези конкурси се явяват добре „тунинговани” деца с много амбициозни родителки, които са готови на всичко, за да изживеят своите 15 минути слава чрез потомството си.  

Вчера в чуждата преса гръмна скандалът за майка, която поставя инжекции с ботокс на 8-годишната си дъщеря Бритни, за да няма „бръчки”, когато се усмихва.

По принцип детската усмивка с трапчинки буди само топли чувства у хората, но явно има родители, които смятат, че съвършенството на децата им изисква да бъдат превърнати в „живи кукли”.

 Кери Камбел от Калифорния е от тези майки. Тя си е извоювала прякора „конкурсна майка”, тъй като това й е основно занимание. Кери води дъщеричката си по конкурси и е пример за взимането на доста крайни мерки, за да победи конкуренцията.

Тя дори подлага детето си на кола маска, за да не й се появяват косми.

Експертите са категорични, че освен здравословните рискове, детето е изправено и пред дълготрайни психологични проблеми заради разкрасителните процедури, които Бритни търпи.

Кери е козметичка, която твърди, че знае как се поставя ботокс, тъй като го ползва и върху себе си, и няма никаква опасност за детето й. Дори твърди, че то самото искало.

Майката заявява още, че светът на детските конкурси за красота е жесток и разкрасителните трикове са нещо напълно нормално – изкуствени зъби, коси, нокти, поставяне на по-тежък грим, изкуствен тен и т.н. Тя е убедена, че е добра майка и действията й са повлияни изцяло от другите „конкурсни майки”.

--------
*Снимката е само илюстрация.

Коментари