Публикация

Страдате ли от сенна хрема?

В сезона на сенната хрема попитахме читателите на health.bg дали страдат от това заболяване, което причинява дискомфорт и влошава качеството на живот.


60% от анкетираните са отговорили, че не страдат от алергичен ринит. 40 на сто пък всяка година стават жертва на сенната хрема и нейните неприятни симптоми.

Основните признаци на алергичния ринит са сърбеж и обилна водниста секреция от носа, множество последователни кихания, зачервяване и сърбеж в очите, сълзотечение, дразнене в гърлото.

Когато заболяването не се диагностицира и лекува правилно и навреме, значително нараства рискът от възникване на алергична бронхиална астма.

Алерголозите най-често първоначално предписват антихистаминови таблетки.
След този първоначален курс може да се премине към локална терапия с противоалергичен препарат, който се прилага директно чрез впръскване в носа, например алергодил.

Той е с много добър профил на безопасност, удобен е за приложение, може да се използва продължително време без странични явления и не оказва влияние върху всекидневната дейност, за разлика от много от антиалергичните таблетки, които потискат общия тонус на организма. 

Коментари