Публикация

Деца помагат на деца

На 19-ти май ще стартира благотворителна акция за набиране на средства за Клиниката по детски и генетични изследвания на УМБАЛ „Свети Георги”.


Инициативата е на Сдружение „КЛУБ МИЛОСЪРДИЕ, СЪПРИЧАСТНОСТ, НАПРЕДЪК”.

Акцията „ЖЪЛТИ СТОТИНКИ – ДЕЦА ПОМАГАТ НА ДЕЦА” се провежда за четвърта поредна година и идеята и е да научи малките деца на съпричастност с проблемите на техните връстници, обясниха от сдружението. До края на годината те ще събират монети от учениците от основните училища в Пловдив.

Със средствата ще бъдат закупени инфузомати – апарати за венозни вливания на разтвори и медикаменти, обясниха от клиниката.

Високоспециализираните технически средства се използват за прецизно прилагане на животоспасяващи лекарства и позволяват да се следи приложението на няколко медикамента едновременно.

Благодарение на тези съвременни медицински апарати, децата и младежите, които денонощно постъпват в Клиниката по детски и генетични заболявания ще могат да се възползват от изключително прецизната и лесна за мониториране и контрол апаратура, обясниха от Университетска болница „Свети Георги”.

Коментари