Публикация

10 антиейджинг съвета

Д-р Ал. Сиърс е най-популярният американски специалист по антиейджинг. Издал е три книги и е написал стотици статии върху алтернативната медицина и забавянето на процесите на стареене.


Ето и основните тези на д-р Сиърс въз основа на богатия му професионален опит:
Забавянето на стареенето наистина е възможно. В лабораториите  и клиниките се правят открития, които ни дават възможност да вникнем в процеса на стареене и да се намесваме в него. Въпреки че времето не може да бъде спряно, може да се възползваме от последните научни постижения, за да живеем по-дълго. 

Разбира се, преди да  се започне  някаква програма и приемането на витамини и хранителни добавки, е необходима консултация с личния лекар.

1. Поддържайте ниски стойности на аминокиселината хомоцистеин в организма.

Високите нива на хомоцистеина са тясно свързани с най-дегенеративните болести на старостта, особено инфарктите и инсултите.
Хомоцистеинът се изследва с най-обикновен кръвен тест. Ако е висок, той се понижава по-най лесния и евтин начин с приемането на В комплекс -  комбинация  В12, фолиева киселина, В6 и В2 (рибофлавин).

2. Намалете храната.
Пресмятайте калориите. Трябва да сте сигурни, че всяко ядене ви набавя необходимите хранителни вещества, особено протеини. Не прекалявайте с нишестето. Намалете калориите до около две трети от количеството, с което поддържате нормалното си тегло.

3. Спортувайте.
Физическата активност може да предотврати или да забави появата на високо кръвно налягане, сърдечни болести, затлъстяване, остеопороза и фрактури.

4. Включете много антиоксиданти в менюто си.
Богатата на антиоксиданти диета ще ви предпази от вредното действие на свободните радикали. Насладете се на чаша червено вино и яжте много горски плодове.

5. Пийте допълнително витамин С.

6. Приемайте добавки с коензим Q10.
Това вещество е вашият щит срещу сърдечни болести. Не се вълнувайте прекалено за вашия общ холестерол.

7. Правете си лабораторни изследвания.
Помолете личния си лекар да ви насочи към изследване не само на стойностите на хомоцистеина, но и на тестостерона, естрогена, Q10, и HGH (хормона на растежа). Спазвайте природосъобразен режим, за да коригирате нарушенията.

8. Обсъдете с лекар допълнителен прием на хормон на растежа.
Инжектирането на този хормон под лекарско наблюдение, може да премахне някои признаци на остаряването - да се увеличи мускулната маса и сила, да се изгладят бръчките на кожата, да намалеят ставните болки и възпаления.

9. Периодично прилагайте програма за дезинтоксикация на кръвта и черния дроб, най-добре 4 пъти годишно.

10. Не живейте под напрежение и стрес, грижете се за доброто си настроение.
Проучване на 1500 столетници е установило големи различия в начина им на хранене, физическата активност и дори вредни навици като тютюнопушенето. Почти всички обаче притежавали добро чувство за хумор и не си губели времето в излишни притеснения.

Коментари