Публикация

Какво е осмотермия?

Уникалните свойства на солите от Мъртво море се прилагат в осмотермията, която представлява спа процедура с минерални соли.


Солите от Мъртво море са много ефективен ексфолиант за кожата. Микроскопичните им зрънца проникват в порите и почистват кожата от токсини. В тях се включва екстракт от водорасли с високо съдържание на бром, калций и калий, които имат успокоително действие върху нервната система и възстановяват работата на сърцето.

Осмотермията е особено полезна за чувствителни хора, склонни към невротични състояния и подвластни на синдрома на хроничната умора. За извеждане на отровите от организма се прилагат специални процедури с кал. Активните вещества, които се съдържат в лечебната кал, очистват организма от тежки метали по естествен път.

Процедурите стимулират процеса на подмладяване, подобряват храненето на тъканите, повишават окислително-възстановителните процеси в организма, стимулират хормоналния и витаминния обмен. Кожата става мека, мускулите се отпускат и нормализират тонуса си. Освен това процедурите със соли от Мъртво море намаляват болките в гръбначния стълб и мускулната умора.

Коментари