Публикация

Живот без тютюнев дим

На 31-ви май се отбелязва Световният ден без тютюнев дим. По този повод в цялата страна ще се състоят редица мероприятия, организирани от МЗ и РЗИ.


В София от 10:00 до 13:00 ч., в градинката „Пред Кристал”, на 31-ви май (вторник) ще се проведат безплатни консултации на бременни и кърмещи жени, на пушачи и непушачи, безплатни измервания на пасивни и активни пушачи за налично равнище на въглероден монооксид в издишан въздух, налично количество на карбоксихемоглобин в кръвта, равнище на форсиран белодробен обем, измерване на биологичната възраст, кръвното налягане, процента на мазнини в тялото и други функционални показатели.

От 19:30 ч. в зала 9 на НДК ще се проведе концерт-презентация по случай 10-годишния юбилей от началото на кампанията „Живот без тютюнев дим” на СБАЛ на белодробните болести „Света София” и Националната асоциация за профилактика на белодробните болести.

Ще бъдат предоставени информационни материали, а съпричастните граждани ще имат възможност да положат подписа си за среда, свободна от тютюнев дим, върху банер, който заедно с други 17 банера ще пропътува пътя до Индия за образуването на 25 км стена със 100 000 000 подписа на младите хора срещу пагубния ефект на тютюна в живота на съвременния човек.

Коментари