Публикация

Не слагайте грим, който отблъсква

Неонови устни, сини сенки за очи, блясък и златен бронз по лицето: този сезон на мода са агресивни средства за разкрасяване.


Оказва се обаче, че най-любимите на жените начини за гримиране по-скоро отблъскват мъжете. Модни асове от известно мъжко стисание са обобщили към кои атрибути от козметичната чантичка силният пол изпитва направо неприязън:

1. Много фон дьо тен и пудра. Тежкият грим отблъсква. Никой мъж не би искал да се окаже омазан с фон дьо тен по лицето, след като целуне по бузата някое момиче. Едно е да прикриеш някои дефекти по кожата на лицето, а съвсем друго да го наклепаш в различни цветове.

2. Подплънки за коса. „Никога не съм харесвал, а и не съм чувал някой мъж да харесва издута коса като на Гуен Стефани”, казва модният редактор Хенри Беланджър.

3. Неоново червило. Този сезон излизат на мода т. нар. електрически устни. Мъжете обаче смятат, че те са прекалено необичайни и едва ли някой от тях би бил привлечен от тях.

4. Силно оскубани вежди. Веждите трябва да изглеждат естествено. Много тънките дразнят. Според редакторите на известно мъжко списание, когато видиш жена с прекалено оскубани вежди, ти идва мисълта, че в естествения си вид са били по-рошави и от веждите на Роби Уилямс.

5. Силни сенки за очи. Възраждането на яркосините сенки за очи може би се вписва в ретро модата, но специалистите го определят като израз на лош стил. Бедата, разбира се, не е в цвета, а в начина на гримирането. Ако се положат майсторски и умерено, „опушените” сенки са секси и правят очите много привлекателни.

6. Розови бузи. Ружът е подходящ за възрастните жени. Той трябва да е положен дискретно. По принцип мъжете предпочитат грим, който не бие на очи. Но тъй като е известно, че представителите на силния пол не забелязват много неща, то за половинките им се отваря широко поле на действие.

7. Двуцветни устни. Според водещите в модния бизнес, очертаните с тънка линия устни напомнят визията и „стила” на гангстерските среди.

8. Блясък. Трябва да се употребява разумно. Поставянето на блясък е изкуство, също като подправянето на храната. Прекали ли се с подправките, проваля се основното ястие.

Коментари