Публикация

Юни - месец на детската дентална профилактика

На 1-ви юни – Денят на детето, стартира месецът на денталната профилактика за деца в клиники ЕО ДЕНТ, намиращи се в София и Перник.


Безплатни прегледи и консултации до края на месец юни ще получат всички малчугани. От клиниките ще подаряват детска паста и четка за зъби на малките посетители.

Домакините са подготвили и забавна програма с музика, клоуни, приказни герои и детски театър с образователна насоченост. Вкусна торта и сладкиши ще има за всички посетители.

Професионални актьори, преобразени като еноти, чрез игра ще обучават децата как да четкат зъбките си. Ще бъдат разиграни по забавен метод различни техники и движения на четкане, като се акцентира на  участъците, които трябва да бъдат добре почистени от плаката.

Във всяка от денталните клиники са обособени специализирани детски дентални кабинети, заедно с детски кътове за занимателни игри и профилактични мероприятия.

В чакалнята за малките пациенти чрез мултимедия се прожектират детски и образователни филми в областта на стоматологията. Монтирани са специални мивки, на които децата се обучават как да поддържат лична орална хигиена. Така, докато играят и се забавляват, малчуганите привикват към стоматологичната обстановка, научават и знаят повече за здравите зъбки. 

Коментари