Публикация

Безплатни профилактични прегледи за деца

По повод 1-ви юни – Международният ден на детето, лекари от болница „Царица Йоанна – ИСУЛ” и Медико-денталния център на лечебното заведение ще извършат безплатни профилактични прегледи на деца от 3 до 6 г.


Инициативата е планирана за 2 и 3 юни от 8,30 до 17,30 часа, като в нея ще се включат специалисти по педиатрия, очни- и УНГ– болести.

Прегледите ще се извършат в Медико-денталния център „ИСУЛ - Царица Йоанна”, , който се намира на V-ия eтаж над Спешно отделение на болницата.

Желателно е предварително записване на телефон 02/ 9432 207 от 8,30 до 13.00 ч.

На 30 май 2011 г. лекарите от болница „Царица Йоанна” и едноименния медицински център посетиха децата от детска градина №75 в столицата. Над 100 деца на възраст между 3 и 6 години бяха прегледани от  педиатри, офталмолози и УНГ-специалисти.

Предварителният анализ на данните от прегледите сочи някои тревожни резултати:  83% от прегледаните деца страдат от плоскостъпие, 29 % са с проблемни /уголемени/ сливици, 22% са с алергичен ринит, 10% имат ушна кал, 9,4 % са с дисфункция на евстахиевата тръба, 8,4% са с лимфаденит.

Диагностицирани са и 3 случая на деца със затлъстяване, 4 случая на атопичен и един случай на слънчев дерматит, 5 деца - с далекогледство, а три от децата бяха с нелекувана остра вирусна инфекция, коментира д-р Виктория Жекова, управител на Медицински център „ИСУЛ-Царица Йоанна”.

Целта на прегледите е възможно най-рано родителите да бъдат алармирани за някои проблеми в здравословното състояние на техните деца.

Коментари