Публикация

Медицинско изложение във Варна

Над 2 000 възможности за работа в областта на медицината зад граница ще бъдат представени във Варна на четвъртото издание на изложението „Кариери в бяло“. То ще се проведе на 5 юни от 10 до 16 часа в голямата зала на хотел-галерия „Графит“.


В началото на този месец излязоха данни, че подтикнати от лошите финансови условия и слаби възможности за реализация всяка година България напускат около 1 000 медицински сестри, акушерки, лаборанти, фелдшери и рехабилитатори.

„Кариери в бяло” е изложение, адресирано именно към медицинските работници, решили да натрупат международен опит, пробвайки работа в чужбина. Неговата основна цел е да информира и да помогне за създаването на необходимите контакти с медицински заведения, набиращи персонал в редица европейски държави, сред които Германия, Англия, Швейцария, Норвегия и други.

Организаторите споделят, че бързото развитие на здравеопазването в световен мащаб е довело до повишеното търсене на медицински персонал и се очаква до 2016 година в глобален план да бъдат разкрити нови 3 милиона свободни работни места.

Варненското изложение е насочено към лекари от всички специалности, фармацевти, стоматолози, кинезитерапевти, медицински помощен персонал, администратори, студенти, медицински представители.  


Коментари