Публикация

Прочистете отровите от организма

Много храни допринасят за киселинното съдържание в организма. Употребата на висококиселинни храни може да доведe до негативна реакция на бъбреците, черния дроб и кожата и да причини заболявания.


За да се поддържа pH баланс в организма, диетата трябва да е премерена. Това означава по-добро храносмилане, хубава кожа и по-добро здраве.

Освен от стреса високата киселинност в организма се причинява от червено и пилешко месо, яйца, леща, ориз и бял хляб. Специалистите препоръчват висококиселинните храни да се уравновесяват с алкални.

Това е много важно, защото:
Нивото на pH контролира и влияе на всички функции на организма. Ниското pH ниво затруднява мозъка да получава енергия от кръвните клетки.

Висококиселинните храни водят до преждевременно остаряване на клетките, до загуба на коса и лошо състояние на кожата.
Тези храни изтощават организма и причиняват постоянно чувство на умора.

Изходът е едновременно с киселинните храни да се консумират храни с богато алкално съдържание – главно зеленчуци и плодове, за да се балансират киселинните нива.

Много полезни за това са зелените зеленчуци, репичките, морковите, карфиолът, цвеклото, броколито, патладжаните, както и пресните плодове -  банани, ябълки, грозде, пъпеши, цитрусови и горски плодове. Например яжте пилешкото месо заедно с броколи и зелена салата и ще постигнете баланса.

Силно се препоръчва да се започне денят с чаша сок от цитрусов плод. Тези плодове са киселинни, но имат алкален ефект върху организма.

Около 75% от храната, която поемаме, трябва да е алкална. Това е важно за доброто храносмилане и за общото здраве.
Алкалните храни активизират мозъка, както и целия организъм, и той става по-неподатлив към главоболие, настинки и болести.

Високоалкалната диета забавя стареенето и се препоръчва за свежа и млада кожа.

Коментари