Публикация

Българският зъболекарски съюз с ново ръководство

Д-р Борислав Миланов е новият председател на УС на Българския зъболекарски съюз /БЗС/. 48-годишният досегашен шеф на Столичната районна колегия на БЗС бе избран по време на редовния отчетно-изборен конгрес на съсловната организация, който се проведе този уикенд в Пампорово.


Постът председател на УС на БЗС е изборна длъжност и се гласува на всеки три години. Д-р Миланов ще ръководи съсловната организация, в която влизат близо 8 хил. зъболекари до 2014 г.

„Решението ми да се кандидатирам е дълго обмисляно и докато бях председател на най-голямата зъболекарска колегия – тази в София, се стремих да докажа своите качества и тяхната най-добра реализация в името на една кауза -  утвърждаване на БЗС като модерна съсловна организация. Основна цел е защитаване на пълноценната професионална реализация на всеки един зъболекар, както и интересите на обществото”, коментира новият председател на БЗС  д-р Борислав Миланов.

Д-р Донка Станчева–Забуртова бе преизбрана за втори мандат като главен секретар на БЗС. 

Досегашният председател на УС на БЗС - д-р Николай Шарков,  бе избран за зам.-председател на БЗС и председател на Комисията по рамково договаряне с НЗОК.

-------------------------------
Д-р Борислав Миланов е завършил Факултетът по дентална медицина-София през 1988 г. с отличен успех. Работил е по разпределение в гр.Шивачево от 1988 до 1991 г.

Лекар е по дентална медицина на свободна практика от 1992 г. насам. Два последователни мандата – от 2005 до 2011 г. е бил председател на Столичната районна колегия на БЗС, през същия период е член на УС на БЗС. За периода 1999 г.-  2011 г. е бил член на постоянни работни комисии – Комисия по нормативни актове, Комисия по информация и Комисия по рамково договаряне. Магистър е по реторика на Философския факултет на СУ „Св.Кл. Охридски”. Семеен, с двама сина.

 

Коментари