Публикация

Трезво за алкохола

Стартира национална телефонна линия „Да поговорим трезво за алкохола”, която консултира родителите как могат да предпазят тийнейджърите от употребата на алкохол. Номерът й е 0888 991866.


Инициативата е на неправителствената организация „Солидарност” и на Съюза на пивоварите в България. Целта е предоставяне на информация по широк спектър от въпроси, свързани с превенцията и експериментирането с алкохол от подрастващи.

В реализирането на проекта участват висококвалифицирани психолози. Те консултират и съветват родителите как да разговарят с децата си за алкохола, кой е най-подходящият начин, по който да ги запознаят с негативите от него; какъв да е подходът за превенция в семейството и извън него; как да реагират и какво да направят семействата при вече съществуващ проблем.

За да е максимално полезна на родителите, Асоциация „Солидарност” организира и обучителни семинари. Информация по темата може да се получава и чрез онлайн контакт на drugsinfo-bg.org. Анонимността и конфиденциалността на комуникацията са гарантирани.  






Коментари