Публикация

5 бързи начина за облекчаване на коремни болки

Жените често имат проблеми с корема, като газове, запек или синдром на раздразнените черва.


Специалистите препоръчват следващите средства за бързо и лесно облекчение на неприятните симптоми:

Направете енергична разходка
Спортът е последното нещо, което би ви дошло наум да правите, когато коремът ви боли, но една 10-15 минутна енергична разходка в такъв момент прави чудеса. Липсата на физически упражнения прави червата мързеливи, което води до колики и запек.

Приложете акупунктура
Стресът е една от причините за стомашните болки, а акупунктурата стимулира организма да отделя ендорфини, които повишават настроението и отпускат напрежението. Опитайте следната процедура: В продължение на 5 минути натискайте с пръстите си в кръг върху мястото отстоящо на 4 пръста над пъпа.

Не се тъпчете
Преяждането може да причини болки в стомаха. В такъв случай трябва да дадете на организма си почивка от храната. Опитайте с еднодневна течна диета – пийте само бульони, вода, пресен сок, а след това свикнете да ядете по-малки порции храна.

Опитайте с пробиотици

20% от хората страдат от синдрома на раздразнените черва. Повечето от тях са жени. Изследванията показват, че пробиотичните добавки (например Лакто 4) облекчават симптомите на това заболяване - запек, диария и болки в корема.

Пийте чай
Чаша топъл чай от мента отпуска мускулите на стомаха. Доказано е, че ментовото масло облекчава не по-лошо от лекарствата симптомите на синдрома на раздразнените черва. Ако не обичате чай, то си купете от аптеката капсули с екстракт от мента, копър и джинджифил.

Коментари