Публикация

Кампания за кръводаряване

Районният център по трансфузионна хематология, съвместно с община Пловдив, организират днес и утре /13 и 14 юни/ кампания за безвъзмездно кръводаряване “Капка по капка – живот”.


Всеки, който желае, може да дари кръв в мобилния кабинет, който ще бъде поставен до входа на община Пловдив на пл. Стефан Стамболов. И през двата дни кабинетът ще работи от 8 до 14 часа.

Кампанията е във връзка със Световния ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител, който се отбелязва на 14-ти юни, припомни директорът на Кръвопреливния център - д-р Соня Джевизова. Тя уточни, че през летните месеци мобилните екипи на Центъра по трансфузионна хематология в Пловдив, започват обиколки и в региона, като всеки месец медици ще спират за един ден и в по-малките градове и села на областта.

„Така ние ще отидем при хората, които искат да даряват, но разстоянието ги спира", обясни  д-р Соня Джевизова.

По думите й благодарение на  мобилните екипи  и през летния сезон ще се набавят необходимите кръвни продукти. До края на сезона мобилните кръвни центрове по график и след предварителна разгласа ще приемат доброволни кръводарители в Карлово, Първомай, Асеновград и Пещера.

През есента Кръвният център в Пловдив ще чества и 60 години от основаването си през 1951 година



Коментари