Публикация

Семинар "Съвременните практики в подкрепа на кърменето"

Националната асоциация ”Подкрепа за кърмене”- клон Варна (www.kurmene.org) и Националният комитет по кърмене организират семинар за медицински специалисти на тема "Съвременните практики в подкрепа на кърменето".


Инициатива Болница приятел на бебето" на 18-19.06 в хотел "Golden tulip" Варна.

Лектори ще бъдат експертите от Националния комитет по кърмене: Доц. д-р В. Недкова дм, Д-р А. Попиванова, Д-р Ж. Станева и Д-р Р. Панчева, дм-консултант по кърмене. Прилагам предварителна програма на събитието. На семинара ще присъства  норвежката посланичка г-жа Туве Скарстейн .

Призът "Болница приятел на бебето"  е  едно от условията за добър стандарт на съответното отделение и носи допълнително точки при сертифициране по ISO. Счита се, че за да е ефективно познанието, което ще се придобие на този семинар, е необходимо да присъства поне 30% от състава на съответното отделение-лекари, сестри, акушерки.

Не се предвижда такса за участие. На медицинските сестри и акушерки ще бъдат присъдени 10 точки от БАПЗГ. По време на кафе-паузите  в приятна обстановка ще има добра възможност да се обсъдят и практики, свързани със съвременните аспекти на кърменето.

Генерален спонсор на събитието е Glaxo Smith Kline.

Ако желаете да се включите в семинара, изпратете трите си имена, GSM и Е-mail до 15.06.2011 на info@kurmene.org

Коментари