Публикация

Може ли медът да ни избави от целулит

Съществуват различни методи за борба с целулита. В своя стремеж към съвършенство представителките на по-красивата част от човечеството прилагат различни процедури - вани, посещения на инфраред сауна, щедро използват услугите на професионални масажисти. Има обаче още един способ за борба с портокаловата кожа – масаж с мед. А най-приятното е, че може да си направите този масаж самостоятелно у дома.


Всички знаем, че появата на целулита е свързана с много причини като застой на лимфата, нарушено кръвообращение, оток на кръвоносните съдове.

Масажът с мед загрява кожата и подкожния слой, помага за разтварянето на мазнините и изхвърлянето на токсините навън.

След такава процедура кожата е тонизирана и придобива нормален цвят. Обикновено кожата, засегната от целулит, има синкав оттенък.

Как да направим медения масаж?
Преди да започнете масаж, вземете душ или вана, за да отворите порите на кожата. След това на участъците с целулит нанесете дебел слой мед, например 0,5 см. Започнете втриване с меки масажни движения, след което оставете да попие в кожата.

Продължете масажа с потупване. То се изпълнява по следния начин: притискате длани към леко засъхналия слой от мед и бързо ги отделяте. Този тип масаж изпълнете върху цялата площ в продължение на 20 минути. Повтаряйте процедурата през ден до постигане на 15-20 сеанса за месец.

По време на масажа медът може да потъмнее или да придобие сив оттенък. Смята се, че оцветяването се дължи на очистването от шлаките през порите на кожата.

Ако решите да си направите този масаж у дома, трябва да имате предвид следното:
Въпреки че процедурата ви изглежда безобидна, към нея трябва да подходите внимателно. Преди всичко е необходимо да се убедите, че медът не предизвиква алергия. За целта нанесете върху ръката и след известно време измийте. Ако видимо няма промяна, то смело може да пристъпите към масажа.

Медът загрява проблемните места, в които го втривате. Ако масажът не обхваща цялото тяло, се появява разлика в температурата на различните му участъци. Това може да е проблемно за хора с определени хронични заболявания.

За съжаление меденият масаж не може да ни избави от целулита завинаги, но в съчетание с диетично хранене и спорт можем да постигнем забележителни резултати.

Коментари