Публикация

Когато сте на диета


Стъпка 1
Пийте не по-малко от 2 литра вода на ден. Ако пиете малко, вашият организъм автоматично преминава на икономичен режим и се старае да съхрани колкото се може повече вода. В резултат течностите се складират в лицата, ръцете и краката, които отичат. Ако пиете достатъчно вода, излишното количество се изхвърля от организма. Полезни са минералната вода и зеленият чай. Кафето, диетичната кола и сока също набавят течност в организма, но са много калорични.

Стъпка 2
Не по-малко от 3 пъти на ден консумирайте плодове и зеленчуци. Те са богати на фибри. Ако похапнете между обяда и вечерята ябълка или морков, ще бъдете сити и няма да се сетите за сладкиши. Нека на бюрото ви да има чиния с плодове, а не пакет с бисквити.

Стъпка 3
Откажете се от алкохола. Любимите напитки като вино, бира, коняк обезводняват организма. Недостигът на вода, както вече знаем, води до отоци. Да не говорим, че алкохолът е много калоричен продукт.

Стъпка 4
Приемайте повече калций. Ако всеки ден в организма постъпва не по малко от 1,2 мг калций, вие ще отслабнете бързо. За това е достатъчно да изпивате 3 чаши мляко или да изяждате 80 г обезмаслена извара. Калцият е в изобилие в рибата, бадемите, фъстъците и изсушените плодове. Хранете се с повече млечни продукти. Не изключвайте съвсем месото. В умерени граници то е абсолютно необходимо на организма. Дневната доза на мазнините е 90 г в това число и растителни не по-малко от 25 г.

Стъпка 5
Колкото повече сол приемате, толкова по-голям е рискът от възникването на отоци. Много сол и консерванти съдържат консервите и полуфабрикатите. Освен тях към рисковата група се причисляват солените блюда на азиатската кухня, консервираните супи и зеленчуци, рибни и месни консерви, чипс, солени ядки, пушени меса. Отказът от сол ще ви помогне да нормализирате високото кръвно налягане.

Стъпка 6
Ако отслабвате интензивно, неминуемо кожата ще провисне. Затова съчетавайте диетата със силови тренировки. Така ще поддържате мускулите в тонус. Желателно е да включите и масаж на цялото тяло.

Коментари