Публикация

Награждават медици от УМБАЛ „Свети Георги”

Българският лекарски съюз ще награди с почетен знак лекарите от УМБАЛ „Свети Георги” за оказаната професионална помощ на пострадалите от катастрофата на магистрала „Тракия”.


Това съобщиха от съсловната организация.

Церемонията по връчване на отличията ще се състои на 27 юни – понеделник, от 10:00 часа в Заседателната зала на Университетската болница в Пловдив.

На нея председателят на Българския лекарски съюз д-р Цветан Райчинов и заместник-председателят д-р Георги Ставракев ще връчат на лекарите почетния знак на БЛС.

Общо списъкът на отличените медици е от 20 лекари, които в нощта на 15 юни приеха пострадалите от тежката катастрофа, съобщи доц. д-р Карен Джамбазов, изпълнителен директор на здравното заведение.

Те са както от Спешно отделение, Втора хирургична клиника, Клиниките по неврохирургия, лицево-челюстна хирургия, изгаряния, ортопедия и травматология, така и от Центъра по образна диагностика и КАРИТ.

Университетската болница „Свети Георги” в Пловдив разполага със спешни екипи, апаратура и консумативи, за да осигури навременна помощ на пострадали в инциденти, както и да гарантира адекватно и качествено здравно обслужване на пациентите от цяла Южна България, подчерта доц. Джамбазов.

Според него доказателство за това е, че само за 3 часа в нощта на катастрофата, лекарите и сестрите от спешния екип са обработили травмите на 20 пострадали, 9 от които продължават да се лекуват в клиниките на болницата.

Коментари