Публикация

Медиците от УМБАЛ „Свети Георги” получиха почетния знак на БЛС

Председателят на Българския лекарски съюз - д-р Цветан Райчинов, и заместник-председателят - д-р Георги Ставракев, наградиха медиците, участвали в спасяването на пострадалите от катастрофата на АМ „Тракия“.


Лекарите получиха почетния знак на БЛС и поименни грамоти. Те са отличени за високия си професионализъм и добрата организация между екипите.

Общо списъкът на наградените включва над 20 лекари, които са приели пострадалите от тежката катастрофа, съобщиха от УМБАЛ „Свети Георги”. Те са както от Спешно отделение, Втора хирургична клиника, клиниките по неврохирургия, лицево-челюстна хирургия, изгаряния, ортопедия и травматология, така и от Центъра по образна диагностика и КАРИТ.

Изпълнителният директор на здравното заведение доц. д-р Карен Джамбазов обяви, че признанието е за целия екип на болницата – лекари, сестри и помощен персонал, за които това е не само работа, но и призвание всеки ден.

„Единственият положителен факт при този трагичен инцидент е, че нашата болница доказа, че може да се справи с всякакви екстремни ситуации. Имаме отлично квалифициран състав и пациентите от цялата страна могат да разчитат на нас”, добави той.

След близо една година на негативна кампания срещу българските лекари, която се отрази демотивиращо на съсловието, медиците в Пловдив доказаха, че в страната практикуват изключително добре подготвени професионалисти, каза д-р Райчинов. Според него те са свършили работата си според най-високите стандарти в лекарската професия.

Коментари