Публикация

Излезе новият брой на сп. „Health.bg”

На проблемите с обществените поръчки в здравеопазването е посветен основният блок в новия брой на списанието.


Ще прочетете становищата на министъра на здравеопазването Стефан Константинов, на Теменужка Петкова, директор на Агенцията за държавна финансова инспекция, на Валери Апостолов, заместник-председател на Сметната палата, на Евгения Адърска, председател на Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания, на д-р Ваньо Шарков, зам.-председател на Комисията по здравеопазване в НС, на д-р Пламен Цеков, член на същата комисия, д-р Димитър Димитров, директор на УМБАЛ „Св. Анна” - София, и председател на Асоциацията на работодателите в болничното здравеопазване, на д-р Недялка Митова, директор на Онкодиспансер, Пловдив, на проф. д-р Цекомир Воденичаров, председател на здравноосигурителен фонд „Медико-21” и на Националното сдружение за здравна политика и мениджмънт.

Как трябва да бъде регламентирана дейността на фелдшерите споделя в интервю Александър Александров, председател на Сдружението на медицинските фелдшери.

Доц. д-р Златица Петрова, изпълнителен директор на „Медицински одит”, прави подробен анализ на дейността на агенцията след едногодишното й съществуване.

В рубриката „Един ден в кабинета на...” гостуваме на общопрактикуващия лекар д-р Младен Михайлов.

Д-р Нели Цолова, директор CRO, влиза в задочна полемика с авторите на твърденията, че клиничните проучвания са нехуманни експерименти с болни хора.

В новия брой на списанието ще прочетете още как завърши петият тенис турнир за лекари Sargenor Cup.

Коментари