Публикация

Карите - магията на Африка

Всяка жена мечтае за кожа, нежна и тъмна като кадифе. Помощник за по-бързо и красиво събиране на слънчеви лъчи е маслото от карите.


Африканките от векове защитават кожата си от слънце, вятър, топлина и солена вода с вълшебното средство. Днес то е задължителна съставка в добрата козметика.

Козметичните продукти, в чийто състав е включено маслото карите, омекотяват, овлажняват и защитават кожата и гладят бръчките.

Маслото повишава естествената защитна бариера на кожата.

Благодарение на съдържанието на витамин Е, то осигурява защита от ултравиолетовите лъчи. Изчислено е, че притежава естествен слънцезащитен фактор до 4 и отстранява белезите от фотостареенето.

Маслото е унищожител на бръчки, тъй като стимулира синтеза на колаген в кожата. Карите е богато на витамини, микроелементи и ненаситени мастни киселини, които възстановяват роговия слой на кожата.

Карите се нарича „женско злато”, защото само жени събират плодовете.
Дървото има много названия в Африка – karite, kare, kolo, а на Запад е известно като шеа. Расте само в Западна Африка и достига до 15 метра. От едно растение се добиват до 20 кг. плодове. Те са малки, с ароматна сърцевина и от нея се получава ценното масло. Ядките се сушат и стриват на паста, която се меси дълго, докато се превърне в масло.

Доказано е, че веществата, съдържащи се в маслото от карите, стимулират синтеза на собствен колаген, което води до подобряване на структурата на кожата с около 85%.

Овлажняващото действие на крема с карите достига своя максимум след един час и се задържа в продължение на осем часа, което показва, че активните съставки достигат до дълбоките слоеве на кожата.

-brr-

Маслото попива много добре, регулира омазняването и е сред малкото, подходящи за всеки тип кожа, включително и чувствителна.

Съдържащите се в него витамини, микроелементи, мастни киселини и други активни съставки интензивно подхранват кожата, въздействат върху механизмите, регулиращи липидния синтез в дълбочина, и освен това нормализират естествения й хидролипиден баланс.

Екзотичното масло заздравява косата

Карите подхранва и възстановява кожата на скалпа, заздравява и укрепва косъма, косата става жизнена, еластична и бляскава. Маслото стимулира растежа на косата, дори можете да си направите фризура с леки къдрици.

Важна съставка е и в медицинските средства за лечение на изгаряния. Ефективно успокоява кожните раздразнения, зачервявания или възпаления. Шеа маслото е също така помага при екзема и дерматит.

Някои изследвания показват, че маслото от карите може да се използва и при лечение на ревматизъм и артрит, както и на остра хрема.

Маслото от карите се топи при температурата на човешкото тяло. Втрива се в кожата без масаж и е подходящо за употреба вместо дневен крем.

Коментари