Публикация

Мечо Пух и Tигър ще посетят малки пациенти в София

Едни от най-известните анимационни герои на Уолт Дисни - Мечо Пух и Tигъра, за първи път ще посетят България. Те ще се срещнат с хоспитализирани деца в Университетската педиатрична болница в София.


Визитата им е част от голяма европейска благотворителна обиколка, разработена и  подкрепена от компанията Уолт Дисни, по повод предстоящата премиера на новия анимационен филм “Мечо Пух” в кината. У нас лентата се завърта от 22 юли в цялата страна.

Белослава  изпълнява българската версия на песента в новия филм,  който  ще събере  отново зрителите с философски настроеното “глупаво мече” и приятелите му Тигър, Зайо, Прасчо, Кенга, Ру и Йори.

Университетската педиатрична болница - София  е избрана от Дисни заради уникалните си детски клиники и постижения в диагностиката и лечението на българските деца, посочи г-жа Корина Константин – представител на Дисни за Румъния и България.

В болницата годишно преминават 12 хил. деца, а над 6500 от тях остават за лечение. Лечебното заведение разполага със 105 легла, а грижите за децата са поверени на висококвалифициран медицински персонал.  Болницата е единствената у нас, която има Клиника по детска нефрология и диализа, Клиника по клинична генетика, Клиника по детска ревматология, кардиология и хематология.

Единствено тук се прави скрининг на всяко новородено дете за вродена аномалия  на щитовидната жлеза. Болницата има и уникална лаборатория по цитогенетика. Клиниките са обновени изцяло, а лечебното заведение разполага с модерна апаратура за диагностика и терапия, заяви д-р Мария Екимова, директор на Университетската педиатрична болница - София.  

" }-->

Коментари