Публикация

Нов кардиоцентър в Пловдив

В болница „Св. Пантелеймон“ в Пловдив ще бъде отрит нов интензивен кардиологичен център.


Секторът е базиран във Второ вътрешно отделение и разполага с 8 легла, като над всяко е поставен монитор, чрез който по-отблизо ще се следи състоянието на пациентите.

За създаването на кардиоцентъра са изхрачени около 30 000 лева, собствени средства,  съобщи административният директор на болницата инж. Стоян Парахулев.
 
По думите му пускането в експлоатация на такова звено е повече от необходимо, тъй като голяма част от пациентите, които пристигат в Спешния център на болницата, имат именно кардиологични проблеми – инфаркти, ритъмни нарушения, ангина пекторис, високо кръвно.
 
След като кардиоцентърът заработи, очакванията са до края на годината през спешната дейност на лечебницата да са преминали около 14 000 пациенти.

Само за първите 6 месеца на годината посетилите спешното пациенти са повече, отколкото за цялата минала година. За 2010-та в регистрите са вписани 5644 души.

До края на юни (т.г.) преминалите през спешното пациенти са 5795. Интензивният кардиологичен център се открива само три седмици, след като претърпя инфаркт и шефът на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ доц. Илия Баташки.
 

Коментари