Публикация

Д-р В. Грозев: Нападенията над здравни работници трябва да се наказват строго

Управителният съвет на Районната лекарска колегия в Плевен изказа своето недоволство от ситуациите, при които се нанася побой на лекари, по повод поредния побой, нанесен на медик от Спешното отделение на УМБАЛ-Плевен.


Той е категоричен, че е крайно време законодателите да помислят и въдворят ред. Многократно БЛС, както и регионалните структури са алармирали и настоявали да се промени законодателството. От лекарската гилдия искат посегателствата върху работещи в здравеопазването да се третират, като към длъжностни лица - полицаи и военни.  

Тези деяния е нужно да се преследват и третират по най-строг начин от закона. Крайно време е, обществото да разбере, че работещите в здравеопазването се грижат за живота и здравето на десетки хора и подобни деяния не помагат, а вредят.

Инцидентът с 45-годишния д-р Стефан Европейски, от Спешното отделение на плевенската Университетска болница „Д-р Георги Странски”, се е разиграл по време на нощно дежурство.  

Лекарят получи  контузии по лицето и синини по врата, предизвикани от удари с юмруци. Причината за поредното нападение над медик е, че дезинфектантът на лицевата рана на пациента му щипел. Пациентът станал агресивен и пребил медика. Въпреки случилото се, д-р Европейски е продължил дежурството си.

Коментари