Публикация

Тайната на диетата със зелева супа

Диетата със супа от зеле гарантира отслабване и включва някои нискокалорични храни (освен приемането на неограничено количество супа)...


Тя се изпълнява 1 седмица. Тази богата на фибри диета е известна още от 50-те години на миналия век и с нея се свалят от 4 до 5 килограма. В основата й е ядене на зелева супа до насита в продължение на 7 дни:

ДЕН 1: Зелева супа и неограничено количество плодове, с изключение на банани. Позволено е пиенето на кафе и чай без захар.

ДЕН 2: Зелева супа и един печен картоф с парченце масло. През целия ден може да се ядат задушени нискокалорични зеленчуци.

ДЕН 3:
Всякакви плодове и зеленчуци, без банани и картофи.

ДЕН 4: Около 8 банана и неограничено количество обезмаслено мляко.

ДЕН 5: Освен неограниченото количество зелева супа са разрешени  500 грама риба, пиле или говеждо месо с домати.  Задължително е да се изпият 6-8 чаши вода. Вегетарианците могат да си набавят протеините с тофу.

ДЕН 6: Неограничено количество зелева супа, зеленчуци или говеждо/пилешко месо и риба. Картофите все още са забранени.

ДЕН 7: През последния ден от диетата са разрешени неограничени количества зелева супа, плодов сок без захар, зеленчуци и 2 чаши кафяв ориз.

Бързото отслабване от тази диета не се дължи на някакво чудотворно действие на зелето, а на нейната ниска калоричност.

Трябва да се отбележи, че диетата е краткосрочна. Тя не осигурява всички необходими хранителни вещества и запазването на постигнатото тегло. Ако след изпълнението й започнете да се храните по стария начин, ще възвърнете много лесно изгубените килограми.

Много жени, които спазват тази диета, се оплакват от постоянно главоболие и раздразнителност, както и от образуване на газове.

Накратко - диетата със зелева супа не включва физически упражнения и промени в начина на живот, които са основни фактори за здравословното отслабване. Препоръчително е да се консултирате с лекар преди да започнете тази  или друга диета, която обещава бързо отслабване.

Коментари