Публикация

Млади майки популяризират кърменето с поход

И тази година Световната седмица на кърменето няма да мине без традиционния поход на млади жени с бебета на ръце по ларгото на Варна. Той е предвиден за 1 август (понеделник) от 17,30 часа.


Сборният пункт на привържениците на идеята, че най-доброто начало за детето е кърмата, е пред хотел „Черно море“, а походът ще приключи на поляната на разклоненото дърво в Морската градина.

Разбира се това е съвсем малка част от инициативите, предвидени от 27 юли до 5 август. В първия ден на седмицата в мол „Варна“ лекция ще изнесе Таня Радочай, директор на УНИЦЕФ - България.

Дамата ще сподели по какъв начин е работила в областта на кърменето в страни от Източна Европа, както и ще посъветва какво можем да заимстваме като модел при нас. Тя е един от най-големите административни защитници на кърменето като цяло.

В първия ден на август от 10 часа в мол „Варна“ ще започне нов цикъл срещи-разговори от майки за майки по проблемите на бебешкото хранене. От същия ден до 5 август различни специалисти по кърмене ще посещават АГ болница и родилното на МБАЛ „Св. Анна“, където ще консултират младите жени и ще им дават практични съвети.

Коментари