Публикация

Да поговорим за кърменето...

По повод Световната седмица на кърменето, която по традиция се провежда през първата седмица на август, тази година в Плевен ще се организира среща –хепънинг.


Тя ще се проведе в зала „Катя Попова” на 5 август от 10 до 12 ч. Мотото на световната седмица на кърменото е „Да поговорим! Кърменето – 3D изживяване”.

Почетен гост и лектор на мероприятието ще е доц. д-р  Ваня Недкова,  председател на Националния комитет по кърмене, както и ръководител на Клиниката по детски болести на УМБАЛ „Д-р Георги Странски” в Плевен.

Сред официалните гости ще са Таня Радочай - представител на УНИЦЕФ в България, Вера Рангелова от представителството на Ла лече Лига България.

Организатори на мероприятието в Плевен са училище „Щастливи родители", както и с любезното партньорство на Община Плевен. В програмата са включени лекции - „Щастливите майки кърмят децата си“, която ще представи д-р Светлана Тусчиева. Сред темите са и училище „Щастливи родители", „Да поговорим за ...различните измерения на кърменето", които ще представи  Милена Рачовска, помощник за кърмене към Ла Лече Лига.

„Бозайници, а не биберонници" - Десислава Бетова, доброволен консултант по кърмене към Националната асоциация за подкрепа на кърменето. Още майките и всички присъстващи ще имат възможност да видят и прожекция на откъс от филма „Гърдата е най-доброто” на д-р Гру Нюландер, световноизвестен специалист по кърмене. Филмът е преведен на повече от 50 езика и е препоръчван от Световната здравна организация и УНИЦЕФ.

Освен това е организирана и фото-изложба  на тема „Изкуството на кърменето" във фоайето на зала „Катя Попова” със съдействието на Ла Лече Лига.
 

Коментари