Публикация

Фитнес етикет за начинаещи

Повечето жени искат да бъдат привлекателни дори докато правят коремни преси. За целта съвсем не е необходимо да идвате на тренировка с много изрязани шорти.


Бикините са уместни само на плажа. Най-подходящото облекло е бюстие с клин или шорти. Дрехите не трябва да възпрепятстват движенията и да пречат на спортните занимания.

Важно е да изберете и подходящ дезодорант. Освен че той ви предпазва от излишно изпотяване, според фитнес етикета не трябва да има много силен и натрапчив аромат. По тази причина парфюмите не са подходящи за тренировка.

Не поставяйте никакъв грим на лицето. Пожалете кожата си. Запушените пори няма да ви направят красива. По-добре се гримирайте след тренировка и душ.

Желателно е косата да е вързана на опашка или сплетена на плитка.  
Никога не хвърляйте по пода гиричките, щангите и др. спортни уреди, внимателно ги оставяйте, за да не се нараните. След края на тренировката ги връщайте на мястото им, като проявите уважение към следващия, който ще тренира след вас.

Най-големият проблем във всички фитнес зали е редът за тренажорите. Бъдете вежливи и давайте възможност и на другите хора да се упражняват. Старайте се да планирате тренировката си така, че да не правите опашка пред тренажора, а да го използвате, когато се освободи.

-brr-

През това време можете да се заемете с други упражнения.
Поставяйте мобилния си телефон на вибрация. Неговият неочакван сигнал може да попречи на някой от трениращите.

Високи разговори и смях също са недопустими според фитнес етикета.
Ако във фитнес залата има много хора, не правете повече от четири серии упражнения на един уред.

Не се гримирайте пред огледалото във фитнеса, нито го използвайте, за да разглеждате лицето си в подробности или да оправяте прическата си. За тази цел служат огледалата в съблекалните.

Не е необходимо да зяпате втренчено хората, които тренират успоредно с вас, най-малкото това поведение не подхожда на една възпитана дама.
Правилата на фитнес етикета не са сложни, само трябва да си ги спомните, щом прекрачите прага на фитнес залата.

Коментари