Публикация

Как да стегнем корема според неговия тип?

Много жени изпадат в ужас от корема си, когато дойде времето да носят бикини. Най-известният фитнес треньор Джеймс Дуигън, който вае фигурите на супермоделите Ел Макфърсън и Роузи Хънтингтън-Уайтли е убеден, че няма универсален метод за сваляне на корема.


Той обяснява, че има 5 основни видове корем и всеки от тях изисква различен подход за премахването му.
 
След като идентифицирате от кой тип е вашия корем, пристъпете към изпълнението на плана на Джеймс, за да свалите тлъстините по най-бързия начин.

КОРЕМ „РЕЗЕРВНА ГУМА”
Tези хора обикновено водят заседнал живот, може би заради професията им, която налага да работят на бюро. Често те са обвързани емоционално със сладките храни. Според Джеймс, този тип корем се сваля най-лесно, защото е резултат от яденето на неподходящи храни и недостатъчни физически усилия.

ТИПИЧНИ ЛОШИ НАВИЦИ
Ако се движите много малко, ядете много захар и обработени въглехидрати, съдържащи се в бисквитите, тортите и белия хляб, или ако ядете основно нишестени въглехидрати, като макаронени изделия и ориз, най-вероятно имате голям корем, придружен от тлъстини по бедрата и ханша, казва Джеймс.
 
ПЛАН ЗА СПРАВЯНЕ С ТОЗИ КОРЕМ
- Спрете алкохола. „Той е мазна бомба за корема – чиста захар, която отива директно в талията и спира изгарянето на всички други мазнини, докато не се обработи изпития алкохол, казва Джеймс.  Само по няколко питиета 3-4 пъти седмично са достатъчни за затлъстяването на талията и корема.

- Две седмици след спирането на алкохола, пристъпете към диетата. Накратко казано, хранете се правилно и се движете повече, посочва Джеймс. Избягвайте нискомаслените, така наречени диетични закуски. Те са пълни с химикали, рафинирана захар, сол и консерванти.

- Наблегнете на необработени пресни храни, като риба, яйца, органично месо и зеленчуци. Закусете с яйца и пушена сьомга, или дори с пиле на грил и зеленчуци, а през деня похапвайте тънки резени месо. Не се страхувайте от полезните мазнини, които се съдържат в авокадото, ядките и мазните риби. Те помагат на организма да изгаря коремните тлъстини.

- Физическите упражнения са основно средство в борбата с този вид корем, подчертава Джеймс. Правете дълги разходки, гимнастика в къщи или се запишете на йога. Не е необходимо непременно да ходите на фитнес.

ТОП СЪВЕТ ЗА ЖЕНИТЕ С ТАКЪВ КОРЕМ
Ако имате навика да се награждавате за тежкия си работен ден с парче торта или успокоявате нервите си с бисквити, си повтаряйте, че за да сте щастлива трябва да се харесвате. А за да се харесвате трябва да се избавите от корема.

-brr-

СТРЕС КОРЕМ
Хората със стрес корем обикновено са перфекционисти и много амбициозни. Често те имат храносмилателни проблеми, като синдром на раздразнените черва, който подува корема и го прави още по-голям.

Коремите, причинени от стрес, обикновено се натрупват над и около пъпа, обяснява Джеймс. При стрес организмът отделя хормона кортизол, който причинява трупане на тлъстини около стомаха. Такива кореми реагират чувствително на пипане.

ТИПИЧНИ ЛОШИ НАВИЦИ
Хората с този вид корем често пропускат хранения, прекаляват с кофеина и се прехранват с джънк фууд.

ПЛАН ЗА СПРАВЯНЕ С ТОЗИ КОРЕМ
- Лягайте си рано. Стресираните жени почти винаги спят лошо, от което се нарушава производството на лептин, хормонът, който помага за регулиране на апетита и метаболизма, обяснява Джеймс. Когато сме уморени, ядем повече и за да се заредим бързо с енергия, ни се прияждат сладки храни, от които се трупат тлъстини.

- За да спите добре, преди лягане преодолявайте изтощението с релаксиращо дълбоко дишане, медитация и по-дълго отпускане във ваната. Ограничете кафетата до не повече от 2 на ден.

- Не правете силови упражнения, защото те покачват нивото на кортизола. Джеймс препоръчва йога, дълги разходки и вдигане на тежести.

- Maгнезият е успокояващ минерал и е полезен за причинения от стрес корем. Джеймс съветва да се ядат много богати на магнезий храни – тъмнозелени листни зеленчуци, бразилски орехи и семена.

ТОП СЪВЕТ ЗА ЖЕНИТЕ С ТОЗИ ТИП КОРЕМ
Правете разтягащи и йога упражнения, които понижават нивото на кортизол. Чаят от лайка също разтоварва.

-brr-

УВИСНАЛО КОРЕМЧЕ
Този корем е типичен за претоварените майки и за жените с поглъщаща кариера. Такива жени може и да ходят редовно на фитнес и да спазват някаква диета, но обикновено правят едни и същи упражнения и ядат еднообразна храна. Те остават слаби, но с увиснал корем, който разваля силуета им.

TИПИЧНО ЛОШИ НАВИЦИ
Прекаляване с фитнеса и трениране на боди билдинг, които напрягат флексорите на бедрата и кръста, от което коремните мускули изпъкват и коремът се издава напред, казва Джеймс.
 
ПЛАН ЗА СПРАВЯНЕ С ТОЗИ ВИД КОРЕМ
- Правилното хранене и фибрите са от основно значение за подобряването на храносмилателни проблеми, като възпаления, подуване и запек, които увеличават увисналия корем. Зелените листни зеленчуци, овесената каша и пълнозърнестите продукти са много добър и естествен източник на фибри.

- Лицеви опори. Започнете с 10 опори и постепенно започнете да се упражнявате по 1 минута.

- Схващането, че вдигането на тежести напомпва жените е грешно. Истината е, че при вдигането на тежести се изгарят за кратко време много мазнини.

TОП СЪВЕТ ЗА ЖЕНИТЕ С ТОЗИ ТИП КОРЕМ
Пийте много вода и яжте лесносмилаеми храни, като зелени зеленчуци и по-леки протеини, като риба и пиле.
 
---------------------------------
*Очаквайте продължение...

Коментари