Публикация

Над 40 снимки показват „Изкуството на кърменето”

В Плевен откриха фотоизложба, посветена на Световната седмица на кърменето. Тя е под мотото „Изкуството на кърменето".


Над 40 фотоса са изложени в зала „Катя Попова" в Плевен, като експозицията ще е там до 7 август.  Организатори на изложбата са Национална асоциация „Подкрепа за кърмене" и Ла Лече Лига България, с партньорството на Община Плевен и училище „Щастливи родители".

Първата част от фотоизложбата е посветена на „Началото", като неин автор е Елеонора Минкова, доброволен консултант към Национална асоциация „Подкрепа за кърмене".   

Другата част от фотоизложбата е „С бебе на път", като в  снимките са изпратени от родители, участници в конкурса „С бебе на път”.   

„Целта е да се вдъхновят бъдещите  семейства, като им се покаже, че животът с кърмаче не е края на свободния живот, а ново предизвикателство и приключение. Важно е  да се окуражат настоящите майки, за да разнообразяват ежедневието си, като те сами ще се  убедят, че кърменето улеснява пътуването с дете,” каза Десислава Бетова - доброволен консултант към Национална асоциация „Подкрепа за кърмене".  

Третата тема във фотоизложбата е посветена на „Изкуството на кърменето". „С изложбата искаме да покажем красотата и нежността в процеса на кърмене. То не е просто хранене, то дава още любов, нежност, близост,  утеха, закрила, сигурност. Би трябвало да се учим да кърмим, докато растем и гледаме нашите сестри, майки и съседки, всички те кърмещи своите бебета. В нашата култура гледката на кърмеща жена не е често  срещана. С изложбата и срещите на Ла Лече Лига, които осъществяваме,  искаме да дадем възможност на повече жени да изпитат щастието да кърмят успешно своите бебета", казва  Милена Рачовска, помощник за кърмене към Ла Лече Лига.

Коментари