Публикация

Измамници продават картички от името на БЧК и още 3 организации

В централата на БЧК е получен сигнал от граждани, че в София се продава благотворителна картичка в полза на деца, боледуващи от церебрална парализа, от името на Българския Червен кръст, Партньорската мрежа за благотворителност към БЧК, Обединената демократична коалиция - САЩ, Центъра за психически изследвания и Фондацията за деца с увреждания „И АЗ МОГА”.


От организацията заявяват, че Българският Червен кръст няма в момента фондонабирателна кампания в полза деца с церебрална парализа, както и партньорски връзки с останалите организации, изписани на картичката, и не е предоставял своето лого за подобна благотворителна акция.
   
БЧК е установил контакти с представители на Фондация за деца с увреждания „И АЗ МОГА” и Центъра за психологически изследвания, които са потвърдили, че също не набират по този начин средства за своите цели.
   
Вероятно разпространението на тази „благотворителна” картичка е дело на измамници или организирана група с престъпни намерения.
   
БЧК ще сезира Софийската районна прокуратура и органите на МВР за незаконната продажба на тази картичка и ще предостави всички факти, с които разполага до момента.
   
Картички или талони с благотворителна цел от БЧК се разпространяват само от оторизирани негови представители (доброволци) с придружаващ документ и пълномощно и то по време на регламентирани кампании, които задължително се обявяват чрез медиите и други канали на организацията.
                                  
 

Коментари