Публикация

Още за стягането на корема...

Много жени изпадат в ужас от корема си, когато дойде времето да носят бикини. Най-известният фитнес треньор Джеймс Дуигън, който вае фигурите на супермоделите Ел Макфърсън и Роузи Хънтингтън-Уайтли е убеден, че няма универсален метод за сваляне на корема.


В предишната статия ви запознахме с първите типове корем. Сего може да прочетете и за останалите 2.

КОРЕМ „МАМЧЕ”
Такъв корем имат жените, които са родили скоро и нямат мното време за себе си. След раждане матката спада надолу и натежава, обяснява Джеймс. Тя се възстановява след поне 6 седмици, затова дотогава не се надявайте на плосък корем.

Необходими са упражнения, за увеличаване на притока на кръв към таза и за укрепване на отпуснатите мускули.
 
TИПИЧНИ ЛОШИ НАВИЦИ
Преждевременно започване на фитнес. Съветът на Джеймс е да се изчакат 2-3 месеца. Стресът от натрупаните от бременността килограми може само да добави още към тях. Проявете търпение и си дайте почивка.

ПЛАН ЗА СПРАВЯНЕ С ТОЗИ ТИП КОРЕМ
- Добавките от рибено масло активизират хормоните, които изгарят мазнините и намаляват хормоните, които ги трупат, посочва Джеймс. Започнете да приемате с храната по 3 капсули от 1,000 милиграма дневно и постепенно увеличете приема до 5 капсули.

- Опитайте да приемате ежедневно полезни мазнини, които се съдържат в ядките, зехтина и маслините. Те помагат за изгарянето на мазнините, за абсорбирането на витамините от храната и за справяне с умората, което е много полезно за изтощените майки.

- Правете упражнения за заздравяване на вътрешните мускули на корема. Свивайте и отпускайте по 15-20 минути мускулите в основата на таза 5 пъти на ден.

- Не правете упражнения с клякания. След раждане съединителните тъкани в долната част на корема се разтягат и трябва да мине време, за да се възстановят. Вместо това дишайте от корема, докато издишвате упражнявайте тазовите мускули.

TOП СЪВЕТ ЗА ЖЕНИТЕ С ТОЗИ ТИП КОРЕМ

Следобеден сън и разтягания преди лягане възстановяват регулиращите съня хормони и увеличават изгарянето на мазнините.

-brr-

ПОДУТ КОРЕМ
Често коремът е плосък сутрин, но през деня се подува от газове или лошо храносмилане. От подут корем страдат както слаби, така и пълни жени. Почти винаги този корем се причинява от непоносимост към определена храна, от алергия или от лениви черва.

TИПИЧНИ ЛОШИ НАВИЦИ
Понякога хората се хранят цял живот с едни и същи храни, без да разберат, че имат непоносимост към тях.
 
ПЛАН ЗА СПРАВЯНЕ С ТОЗИ ТИП КОРЕМ
- Най-често се среща непоносимостта към житото и глутена (хляб, паста, сладки, пица, торти и зърнени храни), към алкохола и маята (кифли, козунаци, бира) и към обработените млечни храни (cирене, мляко, масло), казва Джеймс. Глутенът може да причини възпаление на червата и подуване на корема.

- Опитайте се да откриете кои храни ви влияят зле. Експериментирайте - елиминирайте за 2 седмици от диетата си глутена, за да проверите дали подуването на корема ще спре и дали, след като отново започнете да го приемате, подуването ще се появи. Насочете се към диета с пресни зеленчуци, месо, пиле и риба.

- Ленивите черва често са резултат от неправилно хранене. Закуската трябва да бъде основното ядене, защото по това време храносмилането е най-активно. Храненето в късните часове води до подуване на корема. Дъвчете правилно и пийте много вода, за да задвижвате храносмилателната система.

- Подуването може да е знак за нарушена чревна флора. За да свалите корема, трябва да го заредите с полезни бактерии. Най-простият начин е приемането на добавки с пробиотици. Естествените източници на полезни бактерии са сметаната и някои плодове и зеленчуци, като зеле, чесън и лук.

TOП СЪВЕТ ЗА СПРАВЯНЕ С ТОЗИ ТИП КОРЕМ
Най-доброто средство против този вид корем е дишането. Правете следното упражнение всяка сурин: легнете по гръб, отпуснете се напълно и дишайте дълбоко със стомаха си 10 пъти. Разходката след ядене също помага на храносмилателния процес.

Коментари