Публикация

Хороскопът на летовника

В разгара на отпускарския сезон е добре да чуем и мнението на звездите, но не тези от екрана, а тези на небето. Предлагаме ви забавен хороскоп, който да ви ободри, ако още не сте в заслужена ваканция, или да ви развесели, ако вече се печете на плажа...


ОВЕН
Ако ви е писнало от овчи погледи и рогати шефове, стягайте куфара за морето. С „Текила сънрайз” ще блеете доволно на шезлонга и ще забравите служебното стригане и доене.
Хапвайте повече риба и зеленчуци, вместо да пасете тревичка. Така ще имате по-здрави рога, а и кости. Краставицата е вълшебно средство да стопите излишното руно и да се отървете от кръгове под очите.
Плажният волейбол е идеалният спорт за вас, тъй като сте си свикнали в стадо.

ТЕЛЕЦ
Ако не отпуснете поне седмица на морския бряг, ще се превърнете от кротко теле в разярен бик.
Ще се избавите от телешкия поглед с доматен сок и водка, тъй като все налитате на червено. Внимавайте обаче да не се превърнете в пияно говедо.
Тъй като сте лакомникът на зодиака, не избирайте all inclusive, защото ще станете и тлъсто говедо. С джогинг по пясъка ще изразходвате повече енергия, отколкото на служебната арена.

БЛИЗНАЦИ
Трудно е с една отпуска да се задоволят капризите и на двама ви. Най-добре седмица на море, и още една – на планина.
Единият от вас иска да поглъща алкохол до изгрев слънце, а другият до залез изпива литри студен чай.
Същото е и с хапването - или гладувате, или преяждате. Ако сте на море –риба, а на планина – скара. За единия – кални бани, за другия – джакузи. Но и двамата сте щастливи с танци.

РАК
Нуждаете се от пълноценен релакс, за да вървите напред. Не прекалявайте с любимата бира, за да не се влачите по пясъка като пиян омар. Халба със златистата течност ще стопи мазнините, но цацата и картофките ще отпуснат шкембето.
За Рака са най-подходящи морските дарове както в чинията, така и във ваната.
Морската вода, водораслите, солта и глината лекуват и разкрасяват. Тихите занимания и удобните джапанки ще ви вкарат в правия път.

-brr-

ЛЪВ
Царските особи искат царска почивка, затова и винаги избирате петзвезден хотел. Ще се перчите със скъпо уиски, шампанско с хайвер, коктейли „Манхатън”. Луксът е задължителен и на трапезата – морски деликатеси и екзотични плодове.
Ще се изтягате мързеливо на шезлонга и най-много да направите едно грациозно прет-а-порте до близкия бар.
Пазете царствената грива с естествени продукти без алкохол.

ДЕВА
Залагате на спокойствието, тъй като сте срамежливците в зодиака. Но поне това лято забравете девичеството и потърсете по-горещи емоции.
Вместо безалкохолния коктейл „Дева Мария” заложете на „Маргарита”, но и внимавайте, за да не си намерите майстора.
Средиземноморската диета ще ви отърве от килцата и холестерола. Ако скачате или бягате във водата, ще направите и фитнес, и масаж.
Разкрасяващите ви шишенца не трябва да съдържат спирт, за да не изсушат кожата ви.

ВЕЗНИ
Изборът за отпуска е изключително важен, защото и най-малкото неудобство ще ви извади от равновесие. Разбалансираната Везна е ужасна компания.
Необходим ви е точен кантар и за хапването, и за пийването. На бара заложете на „Мохито”, не пропускайте закуската, а вечер не се тъпчете с миди и калмари.
Най-доброто ви занимание на плажа е да събирате завистливи погледи с модерен бански и перфектен тен. Доста сте мързеливички за плажни игри, но масажа и СПА центъра не пропускате.

СКОРПИОН
Нуждаете се от задоволяване на всичките си капризи, за да не жилите и тровите почивката на останалите.
Зеленият чай помага не само да се изхвърлят токсините, но и разкрасява и заздравява. Не се самоизяждайте, а хапвайте зеленчуци и морски дарове.
Ако изберете минералната вода, ще отмиете болежките, бръчките и черните мисли. Най-добре си почивате, като спите, но движенията във водата ще ви дадат тонус и енергия.

-brr-

СТРЕЛЕЦ
Трябва ви точен мерник, за да уцелите перфектната почивка.
Мартинито ще ви помогне да уцелите десетката в нечие сърце, тъй като това е напитката на Джеймс Бонд, а той никога не пропуска. Сутрин хапвайте плодове и зеленчуци, на обяд - белтъчини, а вечер – въглехидрати.
Спортът е в кръвта ви, тъй че каквото и да изберете – волейбол, тенис, джет, плуване, печелите точки на плажа. За да опънете грациозно лъка, заложете на СПА процедурите за ръце и маникюр.

КОЗИРОГ
Морският релакс се превръща в мъчение, ако единствената зеленина е в саксия. Обичате да се катерите, затова изберете върховете пред вълните.
Така ще хрупате зеленина на воля – предпочитаната от вас храна в жегите.
Сложете в раницата айран, тъй като утолява жаждата и засища глада.
Вечер можете да извадите и мастиката със или без диня. Един от най-популярните летни коктейли е „Облак”, но внимавайте да не се замъглите и да загубите фокус за чудесните гледки в планината.

ВОДОЛЕЙ
Пилеете не само вода, но и много средства за почивка.
Не преливайте от пусто в празно, а заложете на сангрията - превъзходна испанска напитка за жегите. Върви чудесно с даровете на Нептун – риба, миди, калмари...
Виното може да не е само в чашата, но и във ваната. Още древните са открили, че винотерапията разкрасява и релаксира. Водният фитнес ще стегне мускулите и ще смаже костите. И не забравяйте – не разливайте, а пийте поне два литра вода дневно в жегите.

РИБИ
Морето е вашият съюзник в борбата с болежките, годинките и килограмите. За да се превърнете в златна рибка и да изпълнявате желания, всичко трябва да е на ниво – хотелът, плажът, трапезата и барът...
За да не се превърнете в скумрия, не позволявайте да ви цакат с топла бира и скъпа цаца. На масата ви трябва да има достатъчно морски дарове, гарнирани с хубаво вино.
За да не сте като риба на сухо, плувайте на воля поне половин час. Така ще се заредите с много енергия, а Нептун ще ви дари с по-красиви люспи.

Коментари