Публикация

Ръст на пациентите с онкологични заболявания в Плевен

2135 пациента със злокачествени заболявания са лекувани през първото полугодие в УМБАЛ ”Д-р Георги Странски” в Плевен, които през изминалата година за същия период са били 1 982.


Това съобщи на пресконференция директорът на лечебното заведение доц. д-р Димитър Стойков, който поясни, че това е статистика за всички онкологични заболявания.

Той припомни, че болницата ще реализира спечелен проект за диагностика на онкологични заболявания през септември. Тази година за първи път, от създаването на Онкологичния диспансер през 1978 г., болницата получава финансиране за извършената от него дейност от Министерството на здравеопазването. Въпросният диспансер обслужва Плевенска и Ловешка област.

„Напоследък много хора идват да се оперират при нас от Южна България, тъй като специалистите ни са добри, болните остават и за последващо лечение в онкодиспансера”, каза доц. д-р Стойков.

Директорът на УМБАЛ–Плевен е категоричен, че няма да допусне диспансеризиран пациент с онкологично заболяване да остане без лечение.

Коментари