Публикация

Морски соли за красива кожа

Ако не може да отидете на море, поканете го да дойде вкъщи, във ваната, като си направите сами няколко козметични процедури.


Основното вещество, което се съдържа в морската вода е натриев хлорид примесен с множество биологично активни елементи като калий, манган, калций, литий, желязо, мед и др. Морските соли дразнят кожата и по този начин усилват кръвообращението и възстановяването на клетките. Морската вода има изключително благотворно въздействие върху кожата и затова често се използва за направата на козметични кремове.

Солта действа на кожните рецептори, не само когато се къпете в морето, но и след това. Кожата се покрива с невидим за окото кристален слой като солен „плащ”, който се задържа в повърхностния слой на епидермиса. Той не може да се отмие веднага, а чак след 3-4 седмици и през цялото време продължава да действа оздравително.

Започнете водна процедура с изчистване на кожата с помощта на скраб. Пригответе вана с морска сол като я дозирате от 100 гр до 1 кг. За да получите козметичен или профилактичен ефект дозата на солта не трябва да превишава 100-300 гр. Температурата на водата трябва да е от 35-39 градуса. Процедурата се прави в продължение на 10-20 минути всеки ден или през ден и курса е около 10-15 процедури.

Използването на морската сол при отстраняване на целулит е много ефективно. Но следва да уточним, че процедурите с морска сол трябва да се правят паралелно с прилагането на антицелулитни кремове и други методи. Морската сол подпомага отводняването и премахването на шлаките като не изсушава кожата. За ефективното отстраняване на целулита е достатъчно да се изпълни процедурата 1-2 пъти в седмицата. Разтваряте 500 гр морска сол в гореща вода и я изсипвате във ваната като температурата на водата за къпане не трябва да превишава 37 градуса. Времето на престоя във ваната е 20 минути, след което е необходимо да се изплакнете под душа и да облечете халат.

Най-ефективния способ за подобряване тонуса на гърдите и изчистване на организма е също ваната с морска сол. Това е така наречения метод таласотерапия. Думата има гръцки произход (talasso - море). Тази процедура подобрява фигурата и състоянието на кожата и лекува някой заболявания. За да имате красиви и стегнати гърди, приложете метода на таласотерапия в домашни условия като разтворите 400 гр морска сол във ваната. По-добре ще е, ако напълните ваната с топла вода, защото горещата вода разтваря естествената мазнина по кожата и тя силно се изсушава. За красива кожа направете 10-12 процедури с продължителност 10-15 минути.

Коментари