Публикация

Сладости, които са приятели на талията

Човек и добре да живее... му се дояжда нещо сладичко. В мига, когато посегнем към изкушаващото шоколадово/захарно удоволствие обаче в ума ни нахлуват предупрежденията на диетолозите, които с кантар подръка обясняват как талията ни ще достигне екваториални размери.


Има сладки неща обаче, от които стрелката на теглилката не полудява – мед, черен шоколад, бонбони, мармалад, сушени плодове и др.

Медът е вкусна и полезна алтернатива на захарта. Може да се прибавя към овесената каша или мюслито. Ако изведнъж ви се прииска да хапнете нещо сладко, изяжте една лъжица мед. Той не е наситен на мазнини и не причинява целулит.

Черният шоколад не е вреден за фигурата. Той предпазва от рак и сърдечно-съдови заболявания. Важно е да знаете, че, за да не пълнеете, процентът на какао не трябва да е под 80.
Бонбоните също не са калорични, ако са без глазура и пълнеж. Някои дори могат да бъдат и полезни.

Сушените плодове са добра алтернатива на калоричните кексове и кроасани. Малко хора са запознати с положителните свойства на сушените сини сливи, стафиди или кайсии. Сушените плодове са най-полезни сутрин, твърдят учените.

Мармаладът е вкусен и безвреден за фигурата. Той почти не съдържа мазнини, понижава холестерола и премахва токсините от тялото.

Коментари