Публикация

"Мента за корем"... и не само

Ментата не е само съставка в дъвките. Тази билка е хибрид от две растения – градинска мента и водна мента. Тя участва както в козметиката, така и в медицината.


Като екстракт ментата се използва широко  парфюмерията. Ментовото етерично масло има подмладяващ и освежаващ ефект.

Ментовото масло не само укрепва имунната система, но също така облекчава и психическото изтощение. Маслото може да се използва за подобряване здравето на косата.

Добавете няколко капки ментово масло в шампоана си за ежедневна употреба и ще забравите за пърхота. Друга полза е опитомяването на къдриците и придаването на допълнителен блясък.

Ментовото масло може да допринесе и за растежа на косата. То е полезно и за кожата.

Подпомага контролирането на секрецията, изчиства и освежава уморената кожа. Маслото предпазва от акне и се справя успешно с разширените пори.

Ментата помага да се преодолее проблема с напуканите устни, затова етеричното масло участва в състава на различните гланцове и балсами за устни.

Маслото има успокояващ ефект заради ментола, който присъства в него, и може да се използва за облекчаването на увредени от вятъра и слънцето устни.

Трябва да обърнете внимание обаче, че ментовото масло е с висока концентрация и винаги трябва да се разрежда, за да не предизвика нежелани реакции!

Коментари