Публикация

Защо е здравословно да се прави секс?

Правенето на секс не носи само удоволствие. Редовното правене на любов носи много ползи за здравето.


Ето и някои от тях:

Подобрява състоянието на сърдечно съдовата система
Според последните изследвания, мъжете, които правят секс повече от 2 пъти седмично, са по-малко заплашени от инфаркт от тези, които го правят по-рядко от веднъж месечно.

Облекчава болката
Не се отказвайте от секс, когато ви боли глава. По време на оргазъм  нивото на хормона окситоцин се повишава 5 пъти, а при отделянето на ендорфини болките намаляват.

Укрепва имунитета
Редовният секс повишава нивото на имуноглобулин А – антитяло, което укрепва имунната система и прави организма по-неподатлив към настинки и грипове.

Намалява стреса
Сексът не подобрява само настроението. Според учените, хората, които редовно правят любов се справят по-успешно със стреса и като цяло са по-щастливи.

Увеличава продължителността на живота
По време на оргазъм се отделя хормон, който засилва имунитета и обновява тъканите и кожата. Мъжете, които достигат до оргазъм поне 2 пъти седмично, живеят по-дълго от тези, които правят секс рядко.
 
Подобрява кръвообращението
По време на секс се ускорява сърдечният пулс и се подобрява кръвоснабдяването на органите и клетките. При обновяването на кръвта организмът се освобождава от вредните вещества и от  умората.

Помага за по-добър сън
След секс се спи много по-добре. А спокойният сън прави хората по-здрави и енергични.

Повдига тонуса и топи килограми
Редовният секс прави чудеса с линията на тялото. За половин час правене на любов се изгарят над 80 калории.

Повишава нивото на естрогена и тестостерона
Тестостеронът зарежда мъжете със страст в леглото. Освен това той заздравява мускулите и костите, поддържа здравето на сърцето и предпазва от лош холестерол. При жените - естрогенът ги предпазва от сърдечни болести. От него зависи и телесната им миризма.

---------------------------------------------------
Очаквайте още факти за ползите от секса.
 

Коментари