Публикация

Пийте вода, за да отслабнете

60% от човешкото тяло се състои от вода. Този факт е известен, но малко хора знаят, че всеки ден изхвърляме от организма си около 2,5 литра от безценната течност, която премахва токсините от тялото. Ако не приемаме достатъчно вода, организмът ни се опитва да неутрализира тези токсини чрез водата, намираща се в тъканите, тоест тялото я складира, което ни кара да се чувстваме подпухнали. Когато не приемаме достатъчно течности, метаболизмът ни ще се забави с 2 до 3%, а тялото започва да складира повече мазнини, приблизително по килограм годишно.


Затова, ако искаме да отслабнем, трябва да пием 3 литра течности всеки ден, и то предимно вода с ниско минерално съдържание.
От бирата и другите алкохолни напитки се напълнява, затова те трябва да се избягват, когато искаме да свалим килограми. Разрешена е една малка чаша сухо бяло или червено вино, както и чаша ябълков сок, разреден с минерална вода.

Повишената киселинност и отпадните вещества задържат вода в тъканите.
Когато отслабвате, но не приемате достатъчно течности, киселинността в организма ви ще се повиши дотолкова, че мазнините от мастните депа, попаднали в кръвта, няма да могат да бъдат разградени. Също така, ако тялото е натъпкано със захар, се образуват органични киселини, а те не могат да бъдат разбити бързо. В отговор на това тези киселини се филтрират обратно и се установяват в съединителната тъкан. Това повишава киселинността й, тя губи своята проводимост и способността си да предава информация към целия организъм.

Тютюнопушенето, липсата на физическа активност и стресът също водят до свръхкиселинност и запушвания. Други токсини, като например тези от околната среда, също се събират в организма, защото той е неспособен да се пречисти. Отпадните продукти и токсините задържат водата в тъканите. Тъканта става подута и отекла и така се развива целулитът. Ето защо, ако не сте готови да пиете достатъчно вода, няма да отслабнете. Нито количеството храна, нито спортуването ще ви помогнат, ако не се пречиствате от токсините и не освобождавате тялото си от вредните вещества чрез вода. Затова трябва да приемате по една чаша вода с ниска минерализация на всеки час.

-brr-

През лятото приемът на течности е много по-голям и при недобре функционираща „дренажна” система на организма дори и здрав човек често се събужда недоспал, с подути глезени и пръсти, както и торбички под очите. Много хора приемат тези състояния като нормални и съпътстващи високите температури, но истината е, че те са следствие и/или предвестник на много заболявания.

В Испания, където лятото е по-горещо и по-дълго, са намерили решение на проблема чрез прием на внимателно селектирани билкови екстракти - артишок, царевична свила, полски хвощ, болдо, розмарин и червена лоза. Чрез тях бързо се освобождават задържаните течности и токсини, без да се нарушава естественият воден баланс на тяло. Ефектът е троен: дренаж, детоксикация и отслабване. Това се постига чрез активиране на чернодробен, бъбречен и циркулаторен механизъм.

Забавената обмяна на веществата и нарушеният баланс в организма са сериозни предпоставки за появата на проблеми с наднорменото тегло. Пречистващият ефект на билките осигурява освобождаване на задържаните течности и пълната детоксикация на тяло.

Обобщение:

•    Ако не пиете вода, няма да отслабнете.
•    Отпадните продукти и токсините задържат водата в тъканите. Тъканта подпухва и може да развиете целулит.
•    Подобрете „дренажната система” на организма си.
•    Ако не пиете достатъчно вода, метаболизмът ще се забави с 2-3%, което ще доведе до напълняване с около килограм годишно.
•    Пийте 3 литра течности на ден. За най-добри резултати по 1 чаша вода с ниска минерализация на всеки час.
•    Ако искате да отслабнете, трябва да избягвате бирата и другите алкохолни напитки – те ви карат да пълнеете.


Коментари