Публикация

Кръгла маса по проблемите на стерилитета в Бургас

На 02 септември ще се проведе кръгла маса на тема „Стерилитетът - поглед от всички страни".


Срещата е организирана от Сдружение „Зачатие" и ПП ГЕРБ Бургас, и ще се проведе в Гранд Хотел СПА „Приморец" Бургас от 13 часа.

Ще бъдат обсъдени проблемите на семействата с репродуктивни проблеми, които живеят на територията на Община Бургас и ще се разгледат възможностите за тяхното решаване.

Ще бъде представена и насочената към подрастващите кампания на Сдружение „Зачатие" за профилактика на стерилитета – „Бъди в час по репродуктивно здраве". Основна цел на тази кампания е да информира младежите за основите на репродуктивното здраве и възможните рискове за него. Една от основните цели, залегнали в програмата на сдружението, е да подпомага и информира гражданите на страната относно профилактиката и лечението на заболявания, водещи до стерилитет.

Профилактиката и предпазването от заболявания, водещи до стерилитет, е в основата на общото подобряване на репродуктивното здраве на нацията. В голям брой от случаите тези заболявания започват още в младежка възраст и дълго време остават неоткрити и нелекувани, като водят до сериозни усложнения и репродуктивни проблеми в бъдеще.

Кампанията се организира в национален мащаб, със съдействието на мрежа от доброволци на сдружението, на местните органи на управление и на социално-отговорни български фирми.

В дискусията ще участват представители на пациентските организации Сдружение „Зачатие" и Фондация „Искам бебе", Българската асоциация по стерилитет и репродуктивно здраве, Община Бургас, здравните заведения в Бургас и областта, водещи клиники по репродуктивна медицина от цялата страна, компетентните държавни и регионални органи, политици, общественици, пациенти.

Коментари