Публикация

Училищни медицински сестри на курс по първа помощ

Безплатно обучение със сертификати за оказване на първа помощ и справяне с различни критични ситуации ще получат в УМБАЛ „Свети Георги” още 14 медицински сестри от училищата и детските градини в Пловдив.


Това съобщиха от лечебното заведение.

До края на седмицата медицинските специалисти в града ще преминат специализирано обучение в Клиниката по анестезиология, реанимация и интензивно лечение, в клиниките по детски и генетични заболявания, психиатрия, токсикология и инфекциозни заболявания.

Предстои им практикум за оказване на първа помощ, извършване на венозни манипулации и запознаване с критични състояния като токсикологично отравяне с алкохол и наркотични вещества, проблеми със затлъстяването и диабет при децата, психични разстройства, случаи на СПИН, ХИВ и хепатит от типовете А и В.

В края на безплатния курс медицинските специалисти ще получат сертификат за стаж в болница за активно лечение, обясниха от УМБАЛ „Свети Георги“.

Инициативата е продължение на кампания, която лечебното заведение стартира през април т. г. Тогава в рамките на пролетната учебна ваканция в продължение на 5 дни 20 медицински сестри от учебни заведения в Пловдив преминаха безплатно обучение на две смени.

Коментари