Публикация

Безплатни вътреочни лещи за пациенти с катаракта

От 11 до 16 септември екип от американски и български офталмолози ще оперират безплатно социално слаби пациенти с катаракта, която предстои да се оперира.


Супермодерният Българо-американски център по очни болести „Пролайт” работи повече от половин година в сградата, която е в непосредствена близост до метростанция ”Люлин” в София.

След безплатно направените операции през месец март тази година от изтъкнатите американски лекари проф. Марк Пакър и доц. Цончо Янчулев от Калифорнийския университет, сега отново предстои гостуване в Центъра на други двама известни със своята богата и успешна хирургична практика американски лекари - офталмолози.  

Това са доцент д-р Джон Дагианис от Медицинския Център Тафт в Ню Енгланд и д-р Еужен Саравитц от Пенсилвания. Те ще работят заедно с проф. Гугучкова, доц. Христова и д-р Топов.

Американският екип ще донесе вътреочни лещи и консумативи за центъра, които ще бъдат напълно безплатни за пациентите. В момента пациентите с катаракта у нас си закупуват скъпите консумативи и лещата.

За предварителните прегледи е необходимо направление от здравната каса или пациентът трябва да заплати таксата. Екипът ще прецени по медицинските показатели кои от желаещите са подходящи за операция.

Телефон за повече информация и записване за преглед: 0885 176 740. Работно време на центъра - от 8,30 до 19,00 часа.




 


 

Коментари