Публикация

Актавис остава лидер на българския фармацевтичен пазар

Актавис България, най-голямата фармацевтична компания у нас, остава лидер на българския фармацевтичен пазар и за първото шестмесечие на тази година.


Според данните на IMS Health за първите шест месеца на 2011 Актавис е лидер в продажбите на медикаменти с рецепта. Компанията отчита най-висок пазарен дял в опаковки – 16,8%.

През първите шест месеца на тази година Актавис продължава да бъде сред основните лидери по продажби на продукти без лекарско предписание и хранителни добавки. Компанията отчита най-голям пазарен дял в опаковки в този сегмент - 12,7 %. За първите шест месеца компанията отчита и най-голям пазарен дял в опаковки – 9,8 %, в сегмента на хранителните добавки.

Отново според статистиката на IMS Health и тази година най-продаваните хранителни добавки са от класа на мултивитамините, като най-продаваният продукт в този сегмент е CITROVIT VITAMIN C на Актавис.

Компанията продължава да предлага най-богатото продуктово портфолио у нас. Актавис изведе на българския пазар 12 нови генерични продукта, най-вече в областта на кардиологията, пероралните антибиотици, централната нервна система и метаболизма, онкологията, продуктите без лекарско предписание. Три от новите лекарства на Актавис (антибиотик и два медикамента за сърдечно-съдова и за нервна система) са в топ 10 на най-добре представилите се нови лекарствени продукти, пуснати тази година на българския пазар.

Актавис е най-голямата генерична фармацевтична компания в България. Компанията притежава фармацевтични заводи в Дупница и Троян, сертифицирани по международните стандарти за качество на произвежданите продукти „Добра производствена практика” GМP.

Актавис ЕАД е част от Актавис Груп - четвъртата най-голяма генерична компания в света. Актавис е основана през 1956 и е специализирана в разработването, производството и продажбата на генерични фармацевтични продукти. Седалището на компанията е в Цуг, Швейцария. Понастоящем в Актавис работят около 10 000 служители, а компанията има подразделения в 40 страни.

Коментари