Публикация

Избери своя път - кампания на здравното министерство

На 9 септември (петък) от 10 до 18 часа пред сградата на Министерството на здравеопазването ще се проведе кампаниен здравно-образователен ден „Избери своя път!”.


Инициативата е част от проекта на Европейската комисия „Бъди доброволец… за пътна безопасност!”. Партньори на МЗ  са неправителствените организации „Отворена младеж”, „Феникс”, „Ново начало”, Столична РЗИ,  Центърът по проблемите на наркоманиите - София, както и 10 обучени  доброволци.

За първи път в България всеки желаещ ще може да преживее компютърно-симулирана ситуация на катастрофа вследствие употреба на алкохол.  

Мултимедийна презентация ще даде възможност на участниците да попаднат в симулирана катастрофа на МПС и така да осъзнаят рисковете от злоупотребата с алкохол, високите скорости и самонадценяването на пътя.  

С алкоочила гражданите ще могат да  преживеят въздействието на съдържанието на алкохол в кръвта при преодоляване на препятствия. В рамките на здравно-образователният ден специалисти на МЗ ще предоставят безплатни консултации, а доброволци ще раздават информационни материали.

Коментари