Публикация

Как да се повиши информираността за социално-значимите болести?

Започна младежко допитване под мотото „Какво можеш да направиш?”, организирано от Младежкия информационно-консултантски център „Интелект” – Плевен и Помощно училище „П.Р. Славейков” – Плевен.


Според Петя Марчева, психолог в помощното училище, чрез инициативата всеки младеж ще може да предложи свое виждане или мнение с какво може да допринесе за повишаване осведомеността на обществото за заболявания, като инсулт, сърдечно-съдови, диабет, рак и др.  

В допитването могат да участват всички на възраст до 35 години.  Всеки може да представи само едно мнение, като под него задължително трябва да е написал  трите си имена, възраст и имейл за контакт.  

Крайният срок за изпращане на мнения е 5 октомври,  като електронната поща е: mikc.pln@gmail.com. Резултатите ще бъдат обявени на 16 октомври, когато се отбелязва Международният ден на толерантността.

Имената на победителите ще бъдат качени на сайтовете на Младежкия информационно-консултантски център „Интелект” – Плевен, www.pleven.mikc.bg,  и Помощно училище „П.Р. Славейков” – Плевен, www.pu-pleven.hit.bg.

Организаторите поясняват, че най-оригиналните мнения ще бъдат изпратени до Световната здравна организация, а всички участници ще бъдат отличени с грамоти-послания. 

Коментари