Публикация

7 стъпки за предпазване от алцхаймер

Добрата новина за хората, които се притесняват всеки път щом забравят къде са си сложили ключовете, е, че над 50% от случаите на заболяване от Алцхаймер могат да бъдат предотвратени.


Изследванията показват, че хората могат да се предпазят от това заболяване като направят 7 основни промени в начина си на живот.

Учените продължават да работят, за да потвърдят със сигурност връзката между тези 7 рискови фактора и болестта Алцхаймер, но при всички случаи ползата за здравето от следващите начинания е огромна:

1. Движете се. Застоялият живот се свързва с увеличен риск за заболяване от алцхаймер. Правете всекидневни разходки, те предпазват мозъка от свиване.

2. Не пушете. Тютюнопушенето може да повиши вероятността от развитието на алцхаймер.

3. Яжте повече диня. Веществата в този сочен плод помагат за спадането на кръвното налягане с до 9 пункта, а ниското налягане в средната възраст предпазва от алцхаймер.

4. Осигурявайте си добър сън. Той може да намали риска от диабет тип 2, който според последните изследвания увеличава вероятността от развитие на алцхаймер.

5. Движете се на чист въздух.
За разлика от хората, които спортуват в зала или вкъщи, тези, които го правят на открито, страдат по-малко от депресия. А депресията е вредна за мозъка и повишава риска от алцхаймер.

6. Упражнявайте мозъка си.
По-високо образованите хора страдат по-рядко от алцхаймер. Запишете се в някакъв курс, започнете да изучавате нов език.

7. Свалете няколко килограма. Напълняването в средна възраст се свързва с по-висок риск от алцхаймер.

Коментари