Публикация

Стартира конкурсът за рисунки, посветен на донорството

От днес до 15 октомври всички ученици от 7 до 12 клас могат да изпращат в Министерството на здравеопазването своите рисунки, посветени на донорството.


Инициативата е част от Националната кампания в подкрепа на донорството, организирана от МЗ и ИАТ с подкрепата на БЧК, Националната пациентска организация, Българския съюз на трансплантираните, Нов Български университет и Националния дворец на децата.

Победителите в конкурса ще бъдат наградени на 22 октомври, когато през тази година ще се чества Европейския ден на донорството. Творбите ще се оценяват от 6-членно жури.  Първите трима победители сред индивидуалните и групови автори ще получат предметни награди, осигурени от МЗ и ИАТ, а всички рисунки ще бъдат подредени в изложба.

Темата на конкурса за детска рисунка е мотото на Националната кампания в подкрепа на донорството -  „Частица от теб може да бъде за някого целия свят”. В него могат да участват отделни ученици или цели класове и училища. Ограничения във формата на рисунките, както и в използваната техника няма.

Творбите ще се приемат на адрес: Министерство на здравеопазването, гр. София, пл. „Св. Неделя” 5, За конкурса в подкрепа на донорството. Освен рисунките в плика трябва да има и данни за автора им – име на участника, адрес и телефон за връзка.

Повече информация участниците могат да получат на тел. 02 / 9301 - 107, 118 или 119.

Коментари